Butterfly Staxx 2 Recension

Tue Aug 27, 2019
Butterfly Staxx 2 från NetEnt

I Butterfly Staxx som lanserades 2018 blev vi introducerade till en magisk värld där vackra fjärilar stod i centrum. Nu tar NetEnt det till en ny nivå och presenterar sin senaste skapelse – Butterfly Staxx 2. I den nya versionen av spelet har det skett några uppgraderingar. Du kan bland annat förvänta dig en expanderande spelplan som lämnar dig med fler vinstmöjligheter och två unika bonusspel. Du kommer garanterat ha roligt när du snurrar på hjulen på denna färgglada spelautomat.

 • Leverantör: NetEnt
 • Lanserades: 26 augusti 2019
 • RTP: 96.35%
 • Vinstlinjer: 40
 • Volatilitet: Låg/Medium
 • Insatsvärde 2.50 – 12,500 kr
 • Free Spins: Ja
 • Progressiv Jackpot: Nej

Om Butterfly Staxx 2 från NetEnt

NetEnt förlänger sensommaren med sin nya skapelse Butterfly Staxx 2. Här blomstrar blommorna och fjärilarna är i full rörelse. Slotten lanserades så sent som den 26 augusti 2019, vilket innebär att den bara har funnits att spela hos svenska online casinon i drygt ett dygn. Vi på Bonus och Free Spins är redan fast! Även om temat och konceptet är någonting vi har sett tidigare, så finns det flera nya och unika funktioner som gör att denna slot känns allt annat än tråkig. Det enda som NetEnt har tagit med sig från originalversionen av Butterfly Staxx är dess uppbyggnad som består av fem hjul, fyra rader och 40 fasta vinstlinjer. Spelets wilds och re-spin funktion har även den fått följa med, men det är inte direkt någonting vi klagar på. 

Inte helt oväntat är det fjärilen som står för de högsta vinsterna i spelet, följt av blommorna och slutligen de lägre värderade symbolerna 10, J, Q, K och A.

Spelets funktioner och bonusar

Det finns en rad olika spännande funktioner som är värda att nämna för dig som är intresserad av att spela Butterfly Staxx 2 från NetEnt. Låt oss börja med dem följande:

 • Wilds – den rosa liljan kan när som helst landa på spelplanen i huvudspelet och i re-spins. Liljan agerar som joker och ersätter samtliga standardsymboler.
 • Re-spins – re-spins triggas om fjärilar landar och täcker ett komplett hjul på spelplanen.
 • Lås upp ett extra spelområde – om de två hjulen som är placerade längst ute till vänster täcks med fjärilar öppnas ett till spelområde. Om de tre hjulen längst till vänster i första spelområdet, eller de två hjulen till vänster i det andra spelområdet, är täckta av fjärilar låses ytterligare ett spelområde upp.
 • Scatter – spelets scattersymbol föreställer två rosor med texten “scatter” ovanpå. Landar du tre scatters på hjul 1, 3 eller 5 får du välja mellan spelets två bonusar – Butterfly Frenzy eller Butterfly Spins.

Butterfly Staxx 2 Free Spins

Butterfly Staxx 2 Free Spins kallas för Butterfly Spins. Här spelar du alltid med samtliga tre spelfält upplåsta, vilket innebär att det finns goda chanser till att kamma hem vinster. Under dina 5 gratissnurr kan bara cocoon-symboler landa på spelplanen. Symbolen kommer i två olika versioner, vilda eller aktiva. Aktiva cocoon-symboler förvandlas till den högst värderade fjärilsymbolen så fort de landar på hjulen.

Om Butterfly Staxx 2 Free Spins inte är någonting som lockar dig, har du möjlighet att välja bort snurren för att aktivera bonusfunktionen Butterfly Frenzy. I detta click-and-pick bonusspel får du välja mellan olika fjärilsymboler för att lägga till slumpmässiga myntvinster till ditt saldo.

Spela Butterfly Staxx 2 från NetEnt

Spela Butterfly Staxx 2 på mobil

Med tanke på att NetEnt är en av de mest populära och moderna som finns på marknaden idag, så är det en självklarhet att Butterfly Staxx 2 ska gå att spela på mobila enheter. Det inkluderar surfplattor likväl som mobiltelefoner. Om du föredrar att spela på dator går det självklart lika bra. Tack vare HTML5 som har används vid skapandet av slotten kan spelet på ett snyggt och smidigt sätt anpassa sig till skärmar av alla storlekar. Grafiken, animationerna och bonusfunktioner blir aldrig lidande.

Vårt betyg

Det är svårt att hitta någonting att klaga på när man spelar Butterfly Staxx 2 från NetEnt. Precis som alltid när denna spelleverantör ligger bakom skapelsen är det hög standard. Grafiken och animationerna är på topp, det finns roliga funktioner och free spins med höga vinstchanser. Spelet har en låg/medium volatilitet som gör att vinster trillar ut ofta och håller spelsaldot på en hyfsat jämn nivå. Varför inte provspela nyheten gratis med en bonus som du hämtar hos oss på BonusochFreeSpins.se? Du har ingenting att förlora!

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev!